De stirrup broek is terug van weggeweest

De Stirrup broek, oftewel soms legging, is een item dat gezien mag worden!  Deze jaren 80 trend maakt dan ook een duidelijke comeback in de fashion industrie. Maar waarom was de stirrup broek eigenlijk zo populair in de jaren 80? In de jaren 80 waren alle sport gerelateerde kleding items hip en cool. Denk aan de hoofdbandjes, beenwarmers, het trainingspak maar zo ook de stirrup broek/legging. De items werden niet alleen in de sportschool gedragen maar ook casual tijdens het dagelijkse leven.

Wat is een stirrup broek?

Nog steeds geen idee waar ik het over heb? Het is een broek/legging met onderaan een elastieken band die je onder je voet draagt. Op deze manier blijft de broek mooi op z’n plek. Je hebt ze in allerlei printjes, kleuren, maar ook veel denim varianten. Het is echt een heerlijk item om te dragen, al zeg ik het zelf! Buiten de diehard fashionista’s is het voor vele nog even wennen. In steeds meer grotere ketens zie je de broek in de schappen liggen. Wellicht dat tijdens spring/summer 18 het gros van de mensen erin te zien is. Een trend heeft natuurlijk altijd even tijd nodig om opgevolgd te worden.

Hoe draag je de stirrup broek?

Ik help je alvast opweg met een aantal tips en genoeg inspiratie! Want hoe draag je nu de stirrup broek? Je spot ze tegenwoordig bij vele fashionista’s, maar natuurlijk ook al op de runway. Vaak in combinatie met slingbacks of loafers eronder. Maar een mooie pump of sneaker kan ook gewoon! Draag de elastieken band om je heels heen indien je voor pumps kiest. De elastieken band mag namelijk gezien worden. Kies ervoor om er een oversized blouse op te dragen voor een klassiekere look, of een lekkere cozy sweater voor een meer comfortabele look. Draag er een fanny pack of een mooie designer shoulder bag bij en je look is compleet.

Inspiratie nodig? Bekijk dan mijn Pinterest bord waarin ik verschillende stijlen bij elkaar heb verzameld. Is het een stijl die je zelf ook zou dragen?