Recentelijk bezocht ik White & Ivory Bridal Studio en had ik een afspraak met Nadya, de eigenaresse van de bruidszaak. Waarom ik een bezoek bracht aan specifiek deze bruidszaak? Omdat het niet zomaar een bruidszaak is. Je vindt er unieke en tijdloze bruidsjurken die zich onderscheiden van de traditionele jurk die we allemaal kennen. Haar collectie bruidsjurken is divers en exclusief. Ze werkt dan ook alleen met designers die een bohemian, vintage, minimalistisch, modern, retro of tijdloze stijl hebben.

Het verhaal achter White & Ivory Bridal studio
Ik vroeg Nadya hoe de bruidszaak is ontstaan, aangezien ze pas sinds afgelopen november in de stationsstraat in Maastricht gevestigd is. Ze vertelde me dat het allemaal begon met de zoektocht naar een bruidsjurk voor haar eigen bruiloft. Ze wilde iets anders dan de cliché ‘prinsessen’ jurken. Ze zocht iets minimalistisch, modern en elegant. Ze zocht een bruidsjurk die echt bij haar persoonlijkheid paste. Nergens in de buurt vond ze een bruidszaak die aan haar wensen voldeed. Hiermee was dan ook White & Ivory Bridal Studio geboren. Ze zag direct een kans in de markt, om andere bruiden net zoals haar, te voorzien van een bruidsstijl die nog (bijna) nergens verkrijgbaar is en waar wel veel vraag naar is. Ze werkt met exclusieve designers samen die nergens vertegenwoordigd zijn in Nederland of België. Vandaag de dag helpt ze dan ook heel veel bruiden met dezelfde frustratie bij het vinden van de perfecte droomjurk.

‘June dress’ by Elise Hameau
De eerste jurk die ik draag is van Elise Hameau. Haar jurken zijn geïnspireerd op de jaren ’20 en ’70. Alle bruidsjurken van Elise Hameau worden gemaakt in Frankrijk met edele materialen zoals zijde, crêpe, chiffon, en Calais kant. De mooie elegante uitsnede aan de voorkant van de jurk, het kant op de mouwen en de mooie open rug zorgen dan ook echt voor een elegante en romantische touch.

‘All is truth’ by Donatelle Godart
De tweede jurk die ik draag is van Donatelle Godart. De bruidsjurken zijn geïnspireerd op David Hamilton en Lance Birkin. Waarbij de jurken verrassend vormgegeven zijn. Frisheid en vrouwelijkheid worden in haar ontwerpen duidelijk met elkaar verbonden. Haar ontwerpen zijn dan ook met name voor de romantische bruid. Dit zie je met name in de lage open rug, de speelse val van de jurk gecombineerd met een uitdagende split. 

‘Two-pieces’ by Tatyana Merenyuk
De derde jurk die ik draag is van Tatyana Merenyuk. Elegante en romantische jurken met een moderne twist, daar staat Tatyana Merenyuk om bekend.  De jurken worden ontworpen in New York waarbij ze voor ieder ontwerp nauwgezette aandacht heeft voor detail. Het zijn jurken voor de moderne bruid die haar vrouwelijkheid wilt benadrukken. Dit zie je met name terug in het feit dat de jurk uit twee delen bestaat, waaronder uit een crop top. De jurk is vrouwelijk, modern en romantisch door de mooie afwerking van het kant.

‘Two-pieces incl. base grace top’ by Otaduy
De laatste jurk die ik draag is van Otaduy. De unieke jurken van Otaduy zijn geïnspireerd door muziek, film en kunst. Jurken voor een bruid die echt haar persoonlijkheid wilt benadrukken. Alle bruidsjurken zijn dan ook met de hand gemaakt in het atelier in Barcelona. Unieke ontwerpen voor bruiden die op zoek zijn naar iets speciaals, tijdloos en romantisch. Het meest ideale aan deze jurk is, dat je er verschillende combinaties mee kunt maken. Zo kun je tijdens de ceremonie een mooie top dragen over de jurk en ’s avonds tijdens het bruidsfeest kiezen voor een meer minimalistische, romantische maar vooral elegante variant.

Liefs,
Stulina

SAMENWERKING DETAILS
Bruidsjurken White & Ivory Bridal Studio // Haar accessoire Melinda Rose Design // Locatie Raineri Pop-up store Maastricht // Design meubels // Ferrari Wijn
 

IMG_6139

IMG_6142

IMG_6135

IMG_6150

IMG_6145

IMG_6144

IMG_6149

IMG_6136

IMG_6147

IMG_6137

IMG_6151